Ersätts av din Region

Remiss eller egenremiss

Lyssna

För att komma till Berman Clinics måste du antingen ha en remiss från din optiker eller vårdcentral, eller skapa en egenremiss. 

 

Remiss

Om du upplever ögonbesvär ska du gå till din optiker, vårdcentral eller husläkare. Om de då anser att du behöver specialistvård kommer du bli remitterad till Bergman Clinics. Remissen skickas till oss digitalt. Du kan själv välja var du vill att remissen ska skickas. 

När vi mottagit remissen gör vi en bedömning om vi kan ta emot dig för dina besvär. Om vi bedömer att vi kan hjälpa dig vidare skickar vi en tid till dig för undersökning. Du får antingen tiden via din digitala brevlåda eller genom ett brev som kommer hem i postlådan. Vi strävar efter att ge dig en tid så fort som möjligt så att du får hjälp med dina besvär. 

När du kommer till oss får du en bedömning av en ögonläkare eller ortoptist. Om det exempelvis kostateras att du är i behov av en gråstarrsoperation så bokas en tid för det.

Egenremiss

I Region Stockholm och Skåne tar vi emot patienter med remiss eller egenremiss. Du kan därför skriva en egenremiss och skicka till oss, eller kontakta oss direkt för bedömning. Du hittar blankett för egenremiss nedan under "filer".

Vänligen fyll i blanketten, sedan måste du skriva ut den och signera. Efter det postar du din egenremiss till adressen som står på blanketten.

Ersätts av din Region
Ersätts av din Region
Korta väntetider
Korta väntetider
Kvalitet och säkerhet
Kvalitet och säkerhet
Personligt förhållningssätt
Personligt förhållningssätt

Gå till 1177.se
Kontakt