Suzanne Reuter

Suzanne Reuter

Arbete:Skådespelerska
Synfel:Grå starr
Behandlingsmetod:Gråstarrsoperation
Lyssna

Skådespelerskan Suzanne Reuter fick grå starr och gjorde en gråstarrsoperation. Hon valde att uppgraderade linserna så att hon även är glasögonfri. Äntligen kan hon fixa i trädgården, gå promenader med sin hund och leva livet obehindrat utan glasögon.

Suzanne om livet innan operationen

Suzanne hade haft progressiva glasögon länge och gick regelbundet till optikern för att kolla synen. För några år sedan berättade optikern att hon hade begynnande grå starr, men att det ännu inte var tillräckligt mycket för att göra något åt det. Några år gick och på en synundersökning berättade optikern att nu var det tilltäckligt mycket för att kunna operera.

Hon blev remitterad till Berman Clinics i Hagastaden och en undersökningstid bokades in. På undersökningen gjordes nogranna mätningar och Suzanne fick massor med information. Hon hade redan bestämt att hon ville operera sig så fort det gick men också uppgradera sig till multifokala linser så att hon också slapp sina glasögon.

Det är värt så mycket att slippa glasögon. Även om man är gammal är det värt mycket privat och även i jobbet.

- Suzanne Reuter

Suzanne Reuter om sitt linsbyte

När man fått grå starr byter man ut ögats naturliga lins mot en konstgjord lins. Den konstgjorda linsen är en så kallad standardlins, och efter gråstarrsoperationen behöver man glasögon, dvs om man hade det innan. Om man är lämpad för det så kan man själv uppgradera sig till premiumlinser med styrka i. Det gör att man korrigerar sitt synfel och slipper glasögon och linser. Det var det Suzanne önskade.

Hon kom på ännu ett informationsmöte där en läkare gick igenom allt från hur operationen går till, eventuella biverkningar, hur tiden efter är och att hjärnan behöver tid att ställa om sig till den nya synen. Efter kände hon sig otroligt påläst och redo.

Operationsdagen kom och Suzanne kände sig inte alls nervös. Eftersom hon fått information och även själv läst på en hel del så kände hon ett större intresse för hur allt skulle gå till. Mer än nervositet för själva operationen. Väl på kliniken fick hon gå till ett rum där en undersökning gjordes, papper gicks igenom och hon fick också lugnande.

-Även om jag inte var nervös eller rädd så var det skönt att få en hutt lugnande. Det är bra för alla att veta att man får det om man vill, berättar hon.

Efter det gick hon in i operationssalen och sen tog det cirka 10 minuter per öga innan det var klart. Hon opererade båda ögonen vid samma tillfälle. Suzanne satte sig och vilade en stund innan hon fick åka hem. Hon beskriver det som en bra dag. Operationen tog bort hennes grå starr och korrigerade hennes ålderssynthet samt astigmatism, efter slipper hon glasögon helt och hållet.

Suzannes liv efter gråstarrsoperationen

Livet efter operationen utan glasögon är så enkelt tycker Suzanne. När det snöar och regnar slipper hon immiga och blöta glasögon. Hon kan arbeta i trädgården och gå promenader utan att bli störd av glasögonen. Det första hon gjorde dagen efter operationen var att köpa ett par solglasögon utan styrka. Hon tycker det känns skönt att kunna ha vilka solglasögon hon vill.

Även i hennes arbete om skådespelerska har livet underlättat:

– Linsbytet har förenklat mycket i jobbet. Jag kan ha en helt annan koll nu. Det enklare att läsa manus och ska göra tagningar. Nu slipper jag fråga en sminkös om att hålla mina glasögon under tagningar. Och jag kan äntligen ha små fusklappar som jag kan läsa om jag glömmer vad jag ska säga.

/uploads/images/testimonials/original/profileimage-800x600-testimonial-suzanne-reuter-1.jpg

Våra kunder

Gå till 1177.se
Kontakt